CHARKOV - De organisatie van de Oranjecamping heeft dinsdag ongeveer 120 nieuwe 'leeuwententen' geplaatst om alle geïnteresseerde voetbalfans een slaapplekje te bieden.

Voor de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal woensdag tegen Duitsland hebben 1350 mensen een plek op de camping langs de rivier in Charkov geboekt.

''We hebben het verwachte aantal bezoekers naar boven bijgesteld'', zei een woordvoerster dinsdag.

Voor supporters die zelf hun campingspullen meenemen, is nog volop ruimte op de pleisterplaats van de Nederlandse voetbalfans. De organisatie heeft aanvragen van Duitsers afgewimpeld. ''Een paar kan, maar niet honderden. Dat zou tot vervelende situaties kunnen leiden.''

Daarmee wil de organisatie niet zeggen dat de camping verboden terrein is voor andere nationaliteit. "Als er iemand midden in de nacht komt laten we die wel toe, maar de volgende dag moet er dan wel een andere plek gezocht worden. De camping is echt voor Nederlanders."

Alternatieve campings

Inmiddels hebben zich in totaal ook zo'n 30 mensen op de Oranjecamping gemeld die eigenlijk op een goedkopere plek buiten de stad hun tentje wilden opslaan. Op die 'alternatieve' oranjecampings zouden de omstandigheden echter slecht zijn.

''Zo verschenen in de nacht van maandag op dinsdag zes jongens aan de poort die nergens terecht konden. Die hebben bij ons een plekje gekregen'', aldus een woordvoerster.

Lees alles over het EK