BEIROET - Syrische regeringstroepen hebben dit weekeinde 38 mensen gedood bij beschietingen in de centraal gelegen provincie Homs.

Dat zeggen leden van de Syrische oppositie.

Alleen op zondag zouden in Homs al negen mensen zijn gedood.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en andere activisten kwamen in Qusair zes mensen om en in Talbiseh, ten noorden van Homs-Stad, drie. Zaterdag kwamen 29 mensen om bij geweld in Homs.

Weekend

Geweld in Syrië heeft dit weekeinde zeker 123 mensen het leven gekost. Daardoor is het aantal doden tijdens de opstand opgelopen tot boven de 14.000. Dat heeft een Syrische mensenrechtengroep zondag gezegd.

Volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vielen zaterdag zeker 111 doden. Daarmee zou het een van de bloedigste dagen zijn sinds april, toen een staakt-het-vuren tussen regeringsleger en opstandelingen inging. Het bestand wordt aan de lopende band geschonden.

Totaal

Het Observatorium telt in totaal 14.115 doden in Syrië. Onder hen zijn bijna 10.000 burgers, maar daartoe rekent de organisatie ook gewapende strijders die wel tegen het regime vechten, maar niet uit het regeringsleger zijn gedeserteerd.

Het aantal doden in Syrië loopt snel op. Ongeveer een maand geleden telde het Observatorium 12.000 doden. Het regime laat geen onafhankelijke journalisten toe, waardoor de cijfers niet kunnen worden gecontroleerd.

Alles over de onrust in het Midden-Oosten