AMSTERDAM - Inwoners van het onherbergzame Hualla Hualla-gebied in Peru waar woensdag een helikopter verdween hebben het toestel gezien en een zware klap gehoord.

Dat verklaarden zij aan de lokale politie, melden Peruaanse media. De zoektocht naar het toestel met veertien inzittenden, onder wie een Nederlander, verloopt vanwege sneeuwval, mist en stormen moeizaam.

Zaterdagochtend wordt verder gezocht in het gebied in het Andesgebergte met een helikopter van het leger en een toestel van de politie. Een reddingsteam van de politie sloeg vrijdag een kampement op in de regio in het zuidoosten van Peru.

Het team is zaterdag begonnen met een voettocht naar de plek waar het toestel zich volgens de coördinaten kan bevinden, laat een politiewoordvoerder weten.

Laatste signaal

Woensdag werd het laatste signaal van de helikopter ontvangen. Vrijdag verklaarden bewoners uit het gebied dat zij een 'hard geluid' hoorden op die dag. Zij denken dat het toestel is neergestort in een besneeuwd gebied. De politie probeert te achterhalen over dit klopt.

Vooralsnog is het onduidelijk of het toestel is neergestort of een noodlanding heeft gemaakt.

Helikoptercrash Peru