KABUL - De Taliban hebben zaterdag in het oosten van Afghanistan vier Franse militairen gedood en vijf verwond. Drie van hen zijn er slecht aan toe.

Dat heeft de Franse regering bekendgemaakt. Ook drie Afghaanse burgers zouden gewond zijn geraakt. Volgens de autoriteiten in Kabul blies een man in een boerka zichzelf op bij de patrouillerende militairen.

In een verklaring betoonde president François Hollande zijn medeleven aan de betrokken families. Hij zei dat de Franse militairen dit jaar worden teruggetrokken uit Afghanistan. Vorige maand had Hollande nog verklaard dat een groot deel van de manschappen dit jaar naar huis zou gaan.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Kapisa

De Franse militairen sneuvelden in de provincie Kapisa. Die ligt tussen de hoofdstad Kabul en de Talibanbolwerken in het grensgebied met Pakistan. Kapisa staat onder controle van een Franse troepenmacht.

Sinds de internationale troepenmacht in 2001 het land binnenviel om de Taliban te verdrijven en Osama bin Laden op te sporen, zijn in totaal 87 Franse militairen gesneuveld.