AMSTERDAM - In Peru wordt sinds donderdag een helikopter vermist met 14 inzittenden, onder wie een Nederlander.

Verder gaat het vooral om Zuid-Koreanen. De helikopter verdween boven het gebergte in het zuiden van Peru.

Het toestel was vertrokken uit de stad Mazuko om over het Andesgebergte te vliegen naar het toeristische knooppunt Cusco.

Daar is de heli nooit aangekomen. Aan boord was een 39-jarige Nederlander, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Den Haag. ''Het is nog onduidelijk of de helikopter is neergestort of een voorzorgslanding heeft gemaakt.''

Sneeuw

Slecht weer bemoeilijkt de zoekactie. ''Er valt ter plaatse veel sneeuw. Mogelijk is de helikopter daardoor in de problemen gekomen. In het Zuid-Amerikaanse land is het nu nacht; bij daglicht wordt verder gezocht.''

De meeste inzittenden maken deel uit van een delegatie van een bedrijf. De Koreaanse consul is op weg naar Cusco, aldus de woordvoerder. De echtgenote van de vermiste Nederlander is ook in Peru.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf HeliCusco, dat de vlucht uitvoerde, vlogen naast de Nederlander acht Zuid-Koreanen, een Tsjech, een Zweed en een Peruaan met de helikopter mee. Inclusief de twee Peruaanse bemanningsleden komt het totaal aantal inzittenden op 14. 

Lees Twitterreacties op dit nieuws via NUlive

Zoektocht vermiste helikopter Peru