AMSTERDAM - De drie Nederlanders die donderdag vermist werden na een gasexplosie in Italië zijn overleden.

Dit heeft burgemeester Giuseppe Lovascio donderdagmiddag gezegd tegen het Italiaanse persbureau ANSA.

Het gaat om twee volwassenen en een kindje van 18 maanden. Zij overleden na een gasexplosie rond 08.45 uur waardoor twee gebouwen instorten.

Het Nederlandse gezin lag toen waarschijnlijk nog in bed. Tien anderen raakten lichtgewond. Ter plaatse zijn al drie lijkwagens aangekomen.

Honden

De slachtoffers zijn een man uit Conversano in de provincie Bari, zijn Nederlandse vrouw en een kind. Het drietal woont in Woudsend, Friesland, waar de man een restaurant uitbaat. Het gezin was enkele dagen geleden aangekomen in Conversano voor een vakantie.

Naast de drie doden is een tiental gewonden gevallen. Reddingswerkers met honden zoeken nog naar mogelijke andere slachtoffers. Volgens de burgemeester is de instorting mogelijk veroorzaakt door een explosie op de eerste verdieping van het gebouw. In de nauwe straat in het centrum van Conversano hangt een gaslucht.

Door de ontploffing zijn ook andere gebouwen beschadigd en die moesten worden ontruimd. Tien mensen zijn gewond geraakt, circa 50 mensen zijn voorlopig dakloos door de explosie.

Gasexplosie in Italië