SANAA/DEN HAAG - Door felle gevechten tussen het regeringsleger en radicaalislamitische strijders in Jemen is de humanitaire situatie er sterk verslechterd.

Tienduizenden mensen hebben dringend behoefte aan hulp, maar de hulpverlening in het zuiden van het land is door het aanhoudende geweld bijna onmogelijk geworden. Dat meldde het Internationale Rode Kruis woensdag.

Een delegatie van het Rode Kruis heeft de afgelopen dagen het gebied bezocht om de situatie te beoordelen. Er is een tekort aan voedsel, de prijzen stijgen en er zijn onvoldoende medische voorzieningen. De mensen zitten al meer dan een week zonder elektriciteit en water.

Eric Marclay, delegatieleider van het Rode Kruis, geeft aan dat er dringend hulp nodig is. ''Er moet snel iets gebeuren, anders kunnen meer dan 100.000 mensen op de vlucht slaan naar veiliger gebieden. Duizenden mensen zijn hen de afgelopen maanden al voorgegaan. Alleen als we de hulpverlening per direct weer kunnen hervatten, kan een volksverhuizing voorkomen worden'', aldus Marclay.

Lees meer over de onrust in het Midden-Oosten