LAGOS - Door de vliegramp in Nigeria zondag, waardoor 153 inzittenden zijn gedood, zijn ook mensen op de grond om het leven gekomen.

Reddingswerkers lieten dinsdag weten dat de resten van ten minste zes mensen zijn gevonden in de puinhopen van een gebouw van twee verdiepingen in Lagos dat door het neerstortende toestel werd geraakt.

Het toestel van Dana Air maakte een binnenlandse vlucht van de hoofdstad Abuja naar Lagos toen het vlak bij het vliegveld van Lagos neerstortte in een woonwijk. Maandag werd bekend dat de piloten even daarvoor hadden gemeld dat beide motoren van het toestel waren uitgevallen.

Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog oploopt, omdat het pand dat werd geraakt nog niet helemaal doorzocht is. Vanwege regen en instortingsgevaar werd het zoeken eerder uitgesteld. Op dinsdag ging de sloop verder. Toen werden de lichamen van de slachtoffers op de grond gevonden.

Licentie

Het Nigeriaanse ministerie van luchtvaart heeft de licentie van luchtvaartmaatschappij Dana Air voor onbepaalde tijd ingetrokken. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie dinsdag gezegd.

De woordvoerder zei dat de beslissing is genomen uit veiligheidsoverwegingen. Het onderzoek naar de crash loopt nog. Dana Air was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Passagiersvliegtuig neergestort in Lagos