TORONTO - Bij een schietpartij in winkelcentrum Eaton Centre in Toronto is zaterdag een 25-jarige man om het leven gekomen en zijn 6 mensen gewond geraakt.

Dat zei de politie van de Canadese stad. De schutter is nog voortvluchtig.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de overleden man waarschijnlijk met voorbedachte rade is doodgeschoten.

Hij baseerde die verklaring op de aard van de verwondingen. Daaruit kon ook worden opgemaakt dat de overige gewonden onschuldige omstanders waren die niets met de zaak te maken hebben.

Kritiek

Twee van de gewonden verkeren in kritieke toestand, onder hen is een 13-jarige jongen. Over de identiteit van de dader kon nog niets worden gezegd.

Volgens ooggetuigen begon de dader met schieten in een eetgelegenheid van het winkelcentrum, waarna het winkelend publiek massaal op de vlucht sloeg.

Daarbij viel een zwangere vrouw, die ook met verwondingen afgevoerd moest worden. Eerst werd gedacht dat zij eveneens een slachtoffer van de schutter was.

Zeldzaam

Schietincidenten van deze omvang zijn uiterst zeldzaam in Canada door de strenge controle van de overheid op het bezit en gebruik van vuurwapens.

Het Eaton Centre is een grote trekpleister voor toeristen en een van de belangrijkste winkelcentra in de stad. Op het moment van de schietpartij waren honderden mensen in het gebouw.