LIMA - Joran van der Sloot mag op den duur worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft het Hoogste Gerechtshof in Peru bepaald.

Dat melden Peruaanse media zaterdag op basis van rechtbankstukken.

De Nederlander mag echter pas worden uitgeleverd wanneer hij zijn gevangenisstraf van 28 jaar in Peru heeft uitgezeten. De Peruaanse regering moet de uiteindelijke beslissing nemen over de uitlevering.

Eerder lieten de advocaten van Van der Sloot nog weten te verwachten dat de Nederlander op korte termijn in de VS terecht zou staan. Dat lijkt nu definitief van de baan.

Natalee Holloway

Joran van der Sloot wordt verdacht van de afpersing van de moeder van Natalee Holloway. De Amerikaanse tiener verdween in mei 2005 spoorloos op Aruba.

Van der Sloot, die hoofdverdachte is in de zaak, beloofde de moeder voor 250.000 dollar de vindplaats van haar dochter prijs te geven.

Van der Sloot hield zich echter niet aan de afspraak en vertrok met een fractie van het bedrag naar Peru, waar hij later Stephany Flores om het leven bracht. Voor die moord zit hij nu een celstraf van 28 jaar uit.

Hoger beroep

Van der Sloot gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor het ombrengen van de Peruaanse. Ook heeft hij via zijn advocaat laten weten de uitlevering naar de VS te willen aanvechten.

De uitlevering van Van der Sloot aan de VS moet nog formeel worden bekrachtigd.

Al het nieuws rond Joran van der Sloot in ons dossier