FLORIDA - De rechtbank in Florida heeft de borgtocht opgeheven van de 28-jarige George Zimmerman. Dat melden Amerikaanse en Britse media vrijdag.

De buurtwacht, die beschuldigd wordt van de moord op een Amerikaanse tiener, moet zich binnen 48 uur bij de politie melden.

Volgens de openbaar aanklager heeft Zimmerman tijdens een eerdere zitting in april gelogen over zijn financiële situatie. Zimmerman zei destijds over weinig geld te beschikken, waarna de rechtbank de borgsom vaststelde op 150.000 dollar.

Zimmerman had echter verzwegen dat hij via een website 135.000 dollar aan donaties had binnengehaald, aldus de openbaar aanklager. Ook heeft hij verzwegen dat hij een tweede paspoort heeft.

Zelfverdediging

Buurtwacht George Zimmerman wordt verdacht van de moord op Trayvon Martin in februari dit jaar. Volgens Zimmerman handelde hij uit zelfverdediging toen hij de 17-jarige zwarte jongen doodschoot.

Op basis van een omstreden wet is het in Florida niet verboden iemand dood te schieten indien dat uit zelfverdediging gebeurt. De dood van Martin leidde tot grote woede en demonstraties in de Verenigde Staten.

Volgens betogers was Martin een onschuldige tiener die door Zimmerman werd vermoord om zijn huidskleur.

George Zimmerman