KOPENHAGEN - De Deens politie heeft twee van oorsprong Somalische broers gearresteerd die ervan worden verdacht dat ze een terroristische aanslag aan het voorbereiden waren.

Een woordvoerder van de staatsveiligheidsdienst PET meldde de arrestatie dinsdag, maar zei verder niet wat het doel van de aanslag was.

De broers, 18 en 23 jaar, hebben een Deens paspoort en wonen 16 jaar in Denemarken. De veiligheidsdienst zou gesprekken tussen de twee hebben opgevangen waarin werd gesproken over doelen voor aanslagen, manieren om ze uit te voeren en wapens. Een van de twee zou zijn opgeleid in een kamp van de militante al-Shabaab in Somalië.

Een van de verdachten werd aangehouden in zijn huis in de plaats Aarhus. De ander werd na aankomst op het vliegveld van Kopenhagen gearresteerd.

Eind april pakte de Deense veiligheidsdienst negen terreurverdachten op. Verder lopen enkele processen tegen terreurverdachten.

In Denemarken lopen nog ongeveer 25 tot 40 extremisten rond die zijn opgeleid door al-Shabaab, schat de veiligheidsdienst PET. Chef Jakob Scharf zei op een persconferentie niet of er meer arrestaties ophanden zijn.