TUZLA - Een 19-jarig Duits meisje blijkt jarenlang als slavin te zijn gebruikt door een Bosnisch-Servisch echtpaar.

Het meisje werd 10 dagen geleden ontdekt in een bos. Ze woog slechts 40 kilo en had talrijke wonden over haar hele lichaam, meldde justitie in Bosnië.

De jonge vrouw was 8 jaar geleden met haar moeder naar Bosnië verhuisd. Haar moeder trouwde daar met een 52-jarige Bosniër, die echter nog een andere vrouw had.

Buren vertelden dat de dochter niet in huis, maar in de stal moest slapen. Ze moest leven van varkensvoer om niet te verhongeren. De stiefvader stuurde steeds honden op haar af.

Het meisje werd volgens buren regelmatig door meerdere mannen seksueel misbruikt. Contact met de buitenwereld was verboden. Alsof ze een paard was, moest ze soms een kar trekken, terwijl haar stiefvader en diens vrouw erbij stonden te lachen. Haar echte moeder bemoeide zich niet met haar.

Kelder

Een buurman waarschuwde de autoriteiten, maar die konden het meisje niet vinden omdat ze in de kelder was verstopt. Pas toen de buurman later een foto van het meisje overlegde, zochten de autoriteiten beter en vonden ze haar verstopt in het bos.

De ontdekking schokte de media in Bosnië, hoewel die toch wat gruwelen gewend zijn na de burgeroorlog in de jaren '90. Sinds het einde van de oorlog in 1999 had zo'n misdaad niet plaatsgevonden in het land, aldus media.