KIEL - Circa 1000 politieagenten zijn donderdagochtend in het noorden van Duitsland, vooral in en rond de stad Kiel, in actie gekomen tegen de motorbende Hells Angels.

Circa 1200 politieagenten zijn donderdagochtend in het noorden van Duitsland, vooral in en rond de stad Kiel, in actie gekomen tegen de motorbende Hells Angels.

In meer dan 80 plaatsen, voornamelijk cafés, bordelen en woningen, maar ook in een pand van een Koerdische culturele vereniging, zijn invallen gedaan.

De regionale omroep NDR meldde dat er vooralsnog zeker zes arrestaties zijn verricht.

Crimineel

Politie en Openbaar Ministerie zeiden donderdagmiddag tijdens een persconferentie dat leden van de motorclub worden verdacht van mensenhandel, corruptie, wapenhandel en het toebrengen van lichamelijk letsel. Een advocaat van een van de verdachten wees de aantijgingen als ongegrond van de hand.

In Kiel zijn de Hells Angels sinds 31 januari een verboden criminele organisatie. Onder de arrestanten zou de bendeleider van de plaatselijke Hells Angels zijn. In de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn al drie motorclubs verboden omdat ze enkel zouden bestaan om misdaden te plegen.

Speurhonden

De politie is onder meer met speurhonden in actie gekomen in een hal ten westen van Kiel waar Hells Angels bijeenkwamen. De politie zou er op zoek zijn naar een 2 jaar geleden verdwenen Turkse man uit Kiel.

In Hannover is de woning van de leider van de plaatselijke Hells Angels, Frank Hanebuth, doorzocht. Hij zou bendeleider zijn van de belangrijkste Hells Angelsclub in Duitsland.