LONDEN - Rebekah Brooks, ex-hoofdredacteur van de inmiddels opgeheven schandaalkrant News of the World, had regelmatig per sms contact met de Britse premier David Cameron.

Dat bleek vrijdag, toen Brooks ondervraagd werd over haar rol in het afluisterschandaal in 2011.

Brooks zei ongeveer één keer per week sms-contact met Cameron te hebben gehad. Zo stuurde ze hem na een tv-debat voorafgaand aan de Britse parlementsverkiezingen in 2010 een recensie van zijn optreden. Cameron stak haar op zijn beurt een hart onder de riem nadat ze in 2011 haar baan bij News International, dat News of the World uitgaf, had verloren.

Daarnaast vroeg de onderzoekscommissie van de overheid Brooks naar haar relatie tot mediamagnaat Rupert Murdoch, voorzitter van News Corporation, dat News International bezit. Ze zei ook met hem ''zeer regelmatig'' contact te hebben gehad, maar ontkende uitstapjes met hem te hebben gemaakt.

Tony Blair

Ook Brooks' contacten met andere Britse politici kwamen aan bod. Zo was Brooks goed bevriend met ex-premier Tony Blair en zijn vrouw en Blairs spindoctor Alastair Campbell. Met Blairs opvolger als premier, Gordon Brown, zegt ze nooit bevriend te zijn geweest, al kende ze zijn ''buitengewone'' vrouw Sarah wel goed.

Alles over het Britse afluisterschandaal in ons dossier