JAKARTA - Reddingswerkers hebben vrijdag de lichamen geborgen van 12 inzittenden van het Russische vliegtuig dat woensdag neerstortte in bergachtig gebied ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta.

De Soechoj Superjet-100 verdween woensdag tijdens een demonstratievlucht van de radar. Aan boord waren ten minste 45 mensen, voornamelijk Indonesiërs.

Het is vrijwel zeker dat niemand de ramp overleefde. De lichamen zijn volgens reddingswerkers zwaar gehavend. Eenmaal geborgen worden ze per helikopter naar Jakarta gebracht. Via DNA-testen moeten de lichamen worden geïdentificeerd.

Reddingswerkers bereikten het wrak donderdag, maar de zoektocht werd bemoeilijkt door dichte mist in het bergachtige gebied. Het vliegtuigwrak ligt op een klif van de vulkaan Mount Salak op ruim 1650 meter hoogte. De zoektocht naar slachtoffers van de ramp gaat door. Het is een lastige klus, want de brokstukken van het vliegtuig liggen op een steile berghelling.

Rusland

Rusland heeft vrijdag ongeveer 40 Russische reddingswerkers en medici naar Indonesië gezonden om te helpen. Daarnaast stuurde het land twee reddingshelikopters. Zaterdag vertrekt een tweede groep, zo liet de regering weten.

Volgens een commissie die zich buigt over de oorzaak van het ongeluk, zijn er tekenen dat er veiligheidsregels zijn overtreden.

Wrak Russisch vliegtuig gevonden