AMSTERDAM -  Een Russisch vliegtuig van het type Sukhoi Superjet is ten zuiden van de Indonesische hoofdstad Jakarta boven Mount Salak van de radar verdwenen.

Dat meldt RT. Het vliegtuig verdween van de radar in een bergachtig gebied bij de plaats Bogor, kort nadat de bemanning toestemming had gevraagd om te dalen.

Volgens Skyliner-Aviation zou het toestel zijn neergestort. Het vliegtuig zou minstens 46 passagiers vervoeren. 8 daarvan zouden Russen zijn.

Het nieuwe type vliegtuig was onderweg voor een demonstratievlucht en keerde niet op de afgesproken tijd terug. Op dat tijdstip zou de brandstof ook zijn verbruikt.

Bekijk een bericht van RT

Gekaapt

Veel passagiers zijn hoge afgevaardigden van luchtvaartmaatschappijen.

Indonesische autoriteiten zeiden niet uit te sluiten dat het vliegtuig gekaapt is. Ook een botsing met een berg wordt niet uitgesloten.

'Neergestort'

"We zijn nog op zoek en we weten niet zeker of het vliegtuig is neergestort'', zei Gagah Prakoso, woordvoerder van het Indonesische nationale opsporings- en reddingsbureau.

"Autoriteiten zijn op zoek naar het vliegtuig. Een helikopter is zojuist terugkeerd, maar ieder spoort ontbreekt", vertelt Sergey Dolya op Twitter. Dolya was ooit passagier van hetzelfde vliegtuig.

Wrak Russisch vliegtuig gevonden