LIMA - Joran van der Sloot vecht zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aan.

Dat meldden Peruaanse media dinsdag lokale tijd.

Een Peruaanse rechter bezocht Van der Sloot in zijn cel in verband met het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten (VS). Hij wordt er daar van verdacht dat hij de moeder van Natalee Holloway heeft afgeperst.

In ruil voor een geldbedrag zou hij de familie vertellen waar het lichaam van het vermiste meisje is. De familie betaalde een deel van het bedrag, maar Van der Sloot kwam zijn belofte niet na.

Holloway

Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba. Van der Sloot was een van de laatste personen die haar levend zag.

Tijdens een drie uur durende gesloten behandeling van het uitleveringsverzoek liet Van Der Sloot weten geen vertrouwen te hebben in rechtssysteem in de VS. Juryleden zijn volgens hem bevooroordeeld door berichten in de Amerikaanse media.

Advies

De Peruaanse rechter brengt advies uit aan het hooggerechtshof over het uitleveringsverzoek. Het ministerie van Justitie in Peru neemt uiteindelijk de beslissing.

Van der Sloot zit in Peru een straf uit van 28 jaar voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores in 2010. Hij kan mogelijk na negen jaar vervroegd vrijkomen. Het proces tegen Van der Sloot in de VS staat gepland voor 2015. Als hij daar wordt veroordeeld, kan hij 25 jaar cel krijgen.

Lees alles over de zaak Joran van der Sloot

Van der Sloot vecht uitlevering aan