Woordvoerder Romney neemt ontslag op eerste werkdag

AMSTERDAM - De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney kan opzoek naar een nieuwe woordvoerder voor buitenlandse zaken. 

Zijn huidige persvoorlichter Richard Grenell heeft op zijn eerste officiële werkdag zijn ontslag ingediend. Dat meldt de Washington Post woensdag.

Grenell kwam in opspraak nadat hij zich op Twitter beledigend uitsprak over enkele prominente Amerikaanse vrouwen, waaronder presidentsvrouw Michelle Obama.

Ook Calista Gingrich, de echtgenote van Newt Gingrich, de Republikein die vorige week de handdoek in ring gooide, kreeg een veeg uit de pan. Grenell probeerde de 'schade' nog te herstellen door zijn persoonlijke website offline te halen en ruim 800 tweets te verwijderen.

De woordvoerder ligt bovendien onder vuur bij een aantal sociaal-conservatieven van de Republikeinse partij omdat hij te open is over zijn homoseksualiteit. Grenell was in het verleden al woordvoerder voor George W. Bush en werd twee weken geleden aangetrokken door Romney.

Vertrouwen

Grenell bedankt Romney in een verklaring voor het in hem getoonde vertrouwen. Hij benadrukt dat zijn geaardheid geen issue was voor het campagneteam van de primaire Republikeinse presidentskandidaat. Persoonlijke kwesties waren voor Grenell genoeg reden om zijn opdracht in te leveren.

Romney's team is teleurgesteld over het vertrek van de woordvoerder. "Hij heeft zeer sterke kwalificaties, dus we wilden graag dat hij zou blijven. Hij was uitermate geschikt voor de positie die hij moest invullen", laat campagnemanager Matt Rhoades weten.

Lees meer over:
Tip de redactie