JALINGO - Een zelfmoordaanslag op een konvooi van de politie in het oosten van Nigeria heeft maandag aan zeker elf mensen het leven gekost.

Bovendien vielen er 22 gewonden, meldden autoriteiten. Een persoon op een motor in de stad Jalingo zou een explosief tot ontploffing hebben gebracht in het konvooi dat de commissaris van politie van de deelstaat Taraba begeleidde.

Jalingo is de hoofdstad van Taraba. De staat grenst aan Kameroen en aanslagen zijn er zeer zeldzaam. De hoge politieman zou ongedeerd zijn.

De aanslag volgde op twee aanvallen op christelijke kerkgangers zondag in Nigeria. Daarbij kwamen 19 mensen om. Gewapende mannen vielen in Kano een universiteitstheater aan waar een kerkdienst plaatsvond. Tevens was een kerk beschoten in de noordoostelijke stad Maiduguri, de thuisstad van de militante islamistische beweging Boko Haram.

Dagblad

De islamisten vallen meestal politie en regeringsgebouwen aan in het noorden. Soms slaan ze ook toe op christelijke doelwitten in hoofdstad Abuja. Vorige week ontplofte een autobom bij het kantoor van een dagblad in Abuja.

President Goodluck Jonathan vertrouwt vooral op een militaire aanpak van de militante Boko Haram. Een poging tot een dialoog strandde vorige maand.

Nigeria is het land met de omvangrijkste bevolking van Afrika. De ruim 160 miljoen mensen zijn ruwweg verdeeld in een christelijk zuiden en een islamitisch noorden.