LONDEN - Een Italiaanse man die de afgelopen dertig jaar voortvluchtig was had het de Londense politie niet makkelijker kunnen maken.

De 49-jarige Gianfranco Techegne werd dinsdag tegenover het hoofdkwartier van de politie opgepakt, zei Scotland Yard vrijdag.

Volgens de Britse autoriteiten stond Techegne dinsdag in de rij bij het postkantoor tegenover het politiebureau toen hij werd ingerekend. Techegne werd sinds 1982 gezocht in Italië in verband met een gewapende overval op een autoverhuurbedrijf in Napels waarbij een politieagent dodelijk werd verwond.

Hoewel de Britse agenten niet ver hoefden te lopen om Techegne in de kraag te vatten was de arrestatie geen toeval. De Italiaanse autoriteiten hadden vorige maand om uitlevering gevraagd en de arrestatie kwam volgens Scotland Yard voort uit 'inlichtingen'.

Camera's

Volgens de Italiaanse politie hadden bewakingscamera's in Londen een aantal bezoekjes van Techegne aan het postkantoor vastgelegd. De vrees bestond dat de Italiaan op het punt stond de Britse hoofdstad weer te verlaten.

Techegne is geen lid van de Camorra, de Napolitaanse maffia, aldus de Italiaanse politie. Hij had echter via familieleden wel banden met de maffia. Zijn schoonzus Maria Licciardi was een zogenoemde madrina, een van de zeldzame vrouwelijke maffiabazen.

Zij stond aan het hoofd van de clan Alleanza di Secondigliano, een van de partijen in een al lang spelende vete tussen diverse facties van de Camorra in Napels. Licciardi werd in 2001 gearresteerd.