KUALA LUMPUR - Een 12-jarige jongen uit Son en Breugel is vrijdagochtend ontvoerd in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. 

Voor het oog van verschillende klasgenootjes werd hij door drie mannen in een donkere auto met valse kentekenplaten gesleurd.

De gemeente Son en Breugel heeft dat bekendgemaakt. Een woordvoerder spreekt over een 'zorgwekkende situatie'.

De jongen Nayati Moodliar is de zoon van een oorspronkelijk Zuid-Afrikaans koppel. Het gezin woont al bijna 11 jaar in Son en Breugel maar woonde vanwege het werk van vader Sham Moodliar in Maleisië. De jongen ging daar naar internationale school.

Emotionele oproep

De ontvoering is vastgelegd op camerabeeld. Er wordt in Maleisië druk naar de jongen gezocht. De vader van Nayati heeft een emotionele oproep gedaan aan de ontvoerders.

''Het is onze enige zoon. Hij is een goede jongen. We willen hem terug. We willen geen problemen. Het is niet te laat om hem te laten gaan. Laat hem terugkomen.''

Er is nog geen losgeld geëist.

Son en Breugel

In Son en Breugel gingen Nayati en zijn zusje naar basisschool de Sonnewijzer. Leerkracht AnneMarie Haket van de Sonnewijzer vertelde vrijdag dat in Son het bericht als een lopend vuurtje rondgaat, nadat de ouders van Nayati een bericht op Facebook hadden geplaatst.

''We hebben het vermoeden dat het niet zomaar om Nayati gaat, maar waarom weten we echt niet.''

Haket heeft de jongen even in groep 7 les gegeven. ''Het is een ontzettend aardige en enthousiaste jongen met een fanclub onder de meisjes.''

De school is deze en volgende week dicht vanwege vakantie. De leerkrachten denken nog na of ze iets voor de leerlingen gaan doen.

Nederlandse ambassade

De Nederlandse ambassadeur in Maleisië biedt ondersteuning aan het gezin. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet speculeren over de reden voor de ontvoering.