AMSTERDAM - In de stad Dnjepropetrovsk in Oekraïne zijn vrijdag 27 wonden gevallen bij inmiddels vier explosies.

Dat meldt de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken.

De eerste explosie had plaats bij een tramhalte in het centrum van Dnjepropetrovsk. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Bij de tweede ontploffing, bij een bioscoop, liepen zeven mensen verwondingen op.

Bij een treinstation deed zich een derde explosie voor. Daarbij raakten drie mensen gewond. Korte tijd later werd een vierde explosie in het centrum van de stad gehoord. Of daarbij gewonden vielen is niet bekend.

25 gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Negen van de intotaal 27 gewonden zijn kinderen.

Terrorisme

Er wordt onderzoek gedaan naar de explosies. Een politieman heeft tegenover persbureau verklaard Reuters dat het om bommen zou gaan.

Het Oekraïense Openbaar Ministerie noemde de ontploffingen een ''terreurdaad''. Minister van Binnenlandse Zaken Vitaly Zachartsjenko is onderweg naar de stad om het onderzoek te overzien.

EK

President Viktor Janoekovitsj noemde de aanslagen een ''beproeving voor het hele land'', aldus het Russische persbureau Interfax.

Dnjepropetrovsk is komende zomer geen speelstad voor het EK voetbal. De drie poulewedstrijden van Oranje worden afgewerkt in Charkov, dat 180 kilometer van Dnjepropetrovsk ligt.

Ligging van Djipropetrovsk, in het oosten van Oekraïne.


Grotere kaart weergeven

Gewonden bij explosies Oekraïne