ISLAMABAD - De Pakistaanse autoriteiten hebben de drie weduwen en de kinderen van Osama bin Laden naar Saudi-Arabië uitgezet.

Bijna een jaar geleden werd de leider van terreurbeweging Al-Qaida door Amerikaanse militairen in Pakistan gedood.

De drie vrouwen werden direct na de dood van Bin Laden op 2 mei vorig jaar opgepakt en ondervraagd door de Pakistaanse inlichtingendienst.

Zij werden uiteindelijk aangeklaagd voor het illegaal binnengaan van het land en veroordeeld tot 45 dagen gevangenisstraf. Ze kwamen eerder deze maand vrij. Twee van de vrouwen komen uit Saudi-Arabië, de derde uit Jemen.

Vertrek

Met het vertrek van het gezin van Bin Laden sluit Pakistan een periode af waarin het land steeds meer als schuilplaats voor terroristen werd gezien en waarin twijfels rezen over de betrouwbaarheid van het land als bondgenoot van het Westen. In februari maakten de autoriteiten het huis van Bin Laden in Abbottabad met de grond gelijk.

Veertien familieleden van Bin Laden zijn nu naar 'een land van keuze, Saudi-Arabië', uitgezet, liet het ministerie van binnenlandse zaken in een verklaring weten.

Er is weinig bekend over het gezin Bin Laden, maar functionarissen stellen dat drie echtgenotes, zeker acht kinderen en enkele kleinkinderen die bij hem inwoonden toen de Amerikaanse militairen zijn huis vorig jaar binnenvielen.