LONDEN - Het sinds vijf jaar vermiste Britse meisje Madeleine McCann zou mogelijk nog in leven zijn. Dit heeft de Londense politie woensdag gezegd. 

Madeleine (Maddie) verdween begin mei 2007 kort voor haar 4e verjaardag toen het gezin op vakantie was in Portugal.

Bij onderzoek naar het bewijsmateriaal zijn volgens de Britse recherche 195 nieuwe aanwijzingen gevonden.

Daarom heeft Scotland Yard er woensdag bij Portugal op aangedrongen het onderzoek naar de verdwijning van Maddie te heropenen. De autoriteiten daar staakten de zoektocht in juli 2008.

Foto

De Britse politie heeft bovendien een foto verspreid van hoe de nu 9-jarige Maddie eruit zou kunnen zien.

Madeleine McCann

De foto die Scotland Yard heeft verspreid van Madeleine McCann als 9-jarige

Vijf jaar

Het is volgende week vijf jaar geleden dat Madeleine verdween uit een vakantiebungalow in de Portugese Algarve. Op dat moment zaten haar ouders met vrienden te eten in het restaurant van het vakantieoord waar ze verbleven.

Behalve Madeleine waren ook haar jongere broertje en zusje achtergebleven in de vakantiebungalow. De Portugese politie zag haar ouders Kate en Gerry McCann op enig moment als mogelijke verdachten.

Mei 2011 gaf premier David Cameron de Britse politie opdracht om de aanwijzingen in het omvangrijke onderzoeksdossier nog eens tegen het licht te houden. De zoektocht heeft de Britse politie tot nu toe 2,4 miljoen euro gekost.

Aanwijzingen

Volgens het hoofd van het rechercheteam, Andy Redwood, bestaat de mogelijkheid dat Madeleine McCann nog leeft, maar moet er ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat ze dood is. Hij had het over aanwijzingen die erop duiden dat het meisje ontvoerd kan zijn door criminelen.

De Portugese politie verleent wel medewerking aan de Londense rechercheurs, zei Redwood, die zeven keer in Portugal is geweest voor het onderzoek.

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive

'Madeleine McCann mogelijk in leven'