ISLAMABAD - In Pakistan is vrijdag een vliegtuig neergestort met ongeveer 127 personen aan boord. Er is volgens de lokale politie geen kans op overlevenden.

In slecht weer kwam het toestel, een Boeing 737, neer bij Benazir Bhutto International Airport van Islamabad. Het toestel is van de Pakistaanse maatschappij Bhoja Air en kwam vanuit de Pakistaanse kuststad Karachi. Aan boord waren 116 passagiers en 11 bemanningsleden.

Na de crash is de Boeing in brand gevlogen. ''Het wrak staat in brand. Het toestel is compleet vernietigd. We zijn ter plaatse met groepen brandweerlieden. Meer hulpverleners zijn onderweg'', vertelde een politiefunctionaris. Het wrak ligt bij het dorp Hussain Abad, circa 3 kilometer vanaf de snelweg naar Islamabad.

Lokatie van Benazir Bhutto International Airport  in Pakistan:


Grotere kaart weergeven

Zeldzaam

Vliegtuigongelukken zijn vrij zeldzaam in Pakistan. In juli 2010 is een Airbus 321 van Airblue neergestort in de heuvels bij Islamabad vanuit Karachi. Daarbij kwamen 152 inzittenden om. Het ergste ongeval in de Pakistaanse luchtvaart was in 1992, toen een Pakistaanse Airbus 300 tegen een berg vloog in Nepal en 167 mensen omkwamen.

Vliegtuigongeluk Pakistan