AMSTERDAM - De man die zaterdagochtend een medewerker van het Brusselse vervoerbedrijf MIVB dusdanig toetakelde dat die aan zijn verwondingen overleed, is aangehouden.

Dat gebeurde voor mishandeling met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden. Dat meldt de Belgische krant De Standaard zondag.

De vermoedelijke dader was op de vlucht sinds het voorval, maar kon zaterdagmiddag worden ingerekend. Hij zou het 56-jarige slachtoffer hebben mishandeld toen die de toedracht van een botsing tussen een bus en een personenauto kwam onderzoeken.

Volgens vakbondsman Christian Ecker kon de man pas aan de hand van zijn identiteitspapieren door collega's worden geïdentificeerd, zo erg was hij toegetakeld.

De bestuurder van de auto die de bus aanreed had gedronken, zei de Brusselse procureur van de koning Bruno Bulthé zondag op de VRT-radio. De bestuurder belde na de aanrijding een vriend op die vervolgens de medewerker van de MIVB molesteerde.

Drugs

De vermoedelijke dader en de bestuurder zouden bekend zijn bij justitie wegens drugsgerelateerde misdrijven. De politie onderzoekt of in de auto die bij de botsing betrokken was drugs lagen.

Zondag maakte de MIVB bekend dat er tijdens de paasdagen geen openbaar vervoer rijdt in Brussel. De opschorting van het ov in de Belgische hoofdstad duurt ten minste tot de MIVB met de federale overheid heeft overlegd over de situatie. Dat overleg staat voor dinsdag gepland.