ISLAMABAD - De Pakistaanse president Asif Ali Zardari is zondag in de hoofdstad van India, New Delhi, aangekomen. Het is voor het eerst sinds 2005 dat een Pakistaans staatshoofd India bezoekt.

Officieel gaat het om een privébezoek. Singh heeft Zardari uitgenodigd voor een lunch in New Delhi, waarbij volgens een woordvoerder ''talrijke vraagstukken'' aan bod zullen komen.

Daarna brengt Zardari een bezoek aan het graf van de heilige Ajmer Sharif, die zowel door moslims als hindoes wordt vereerd.

Het islamitische Pakistan en het hindoeïstische India zijn sinds ze in 1947 onafhankelijk werden van Groot-Brittannië, drie keer in oorlog met elkaar geweest. Na de aanslagen van Pakistaanse terroristen in het Indiase Mumbai eind 2008, waarbij 166 mensen om het leven kwamen, bereikten de betrekkingen tussen de kernmachten weer een dieptepunt.

De Pakistaanse premier Yousuf Raza Gilani ging vorig jaar naar India voor een cricketmatch tussen beide landen in Mohali. Dat was een eerste belangrijke stap in de verbetering van de betrekkingen, die nu met het bezoek van Zardari een vervolg moet krijgen.