VIRGINIA BEACH - Een straaljager van de Amerikaanse marine heeft zich vrijdag in een appartementencomplex geboord nabij Virginia Beach in de staat Virginia.

Dat melden diverse Amerikaanse media waaronder CNN. Ooggetuigen melden aan de nieuwszender dat door de crash zeker twee woningen in brand staan.

Zeven mensen raakten gewond, onder wie een van de inzittenden van de F18. Zij konden zich met hun schietstoel in veiligheid brengen en zijn vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd, maar verkeren niet in levensgevaar. Dat meldt een woordvoerder van de hulpdiensten.

Een van de inzittenden van de straaljager hing volgens getuigen in zijn schietstoel aan zijn parachute tegen een van de panden toen hij werd gevonden. Hij bood meteen zijn excuses aan voor de ravage die was aangericht.

Brandstof

Grotere schade zou zijn voorkomen, doordat de bemanning voor de crash brandstof wist te lozen.

Een woordvoerder van de marine verklaarde dat er geen berichten van andere gewonden zijn. ''We hebben geen berichten van vermisten'', zei hij bovendien.

Oefensquadron

Het toestel was afkomstig van het Naval Air Station Oceana in Virginia Beach en was onderdeel van een oefensquadron. Het stortte kort na het opstijgen neer. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.

Op twitter circuleert een foto van het neergestorte vliegtuig.

Straaljager stort neer in Virginia