WILLEMSTAD - Een van de grootste gokbazen van de Antilliaanse eilanden, Robbie dos Santos, is woensdag op Curaçao gearresteerd. 

De aanhouding werd verricht in het kader van een grootschalig onderzoek naar belastingontduiking, witwassen van geld en vervalsing.

Dat heeft het Openbaar Ministerie op Curaçao woensdag bekend gemaakt.

Dos Santos is behalve eigenaar van de zeer populaire gokbedrijven Robby’s ook halfbroer van de huidige minister van Financiën op Curaçao. Ook is hij een van de financiers van regeringspartij MFK van premier Gerrit Schotte.

Huiszoekingen

Negen maanden geleden vonden diverse huiszoekingen plaats bij kantoren van Robby’s en in het woonhuis van Dos Santos op Curaçao. Op last van het OM is toen ook beslag gelegd op verschillende Amerikaanse bankrekeningen van de gokbaas. Het gaat daarbij om een bedrag van meer dan 30 miljoen dollar.

Op de Antilliaanse eilanden zetten veel mensen dagelijks geld in op een zelfgekozen viercijferig nummer. Elke avond is er een live uitgezonden tv-trekking. Wie wint krijgt de inzet honderden of duizenden malen vermenigvuldigd terug.

Het gebruik is zeer populair. Alleen al op Curaçao zijn er al tientallen verkooppunten van Robby’s. Daarnaast zijn er verschillende andere gokbedrijven die eenzelfde service aanbieden.