NEW YORK - Een vooraanstaande adviseur van de Franse regering is dinsdag dood gevonden in een hotelkamer in New York.

Hotelpersoneel vond het levenloze naakte lichaam van Richard Descoings, lid van de Franse Raad van State, nadat hij niet op een congres was komen opdagen.

Descoings was tevens hoofd van het Instituut voor Politieke Studies in Parijs, een prestigieus onderzoeksinstituut waar ook voormalig IMF-hoofd Dominique Strauss-Kahn als professor heeft gewerkt.

Volgens een anonieme bron bij de politie is sprake van verdachte omstandigheden. Volgens de anonieme bron waren er tekenen dat er anderen bij Descoings in de hotelkamer geweest zijn.

Alcohol

Die was namelijk een rommeltje en er bleek alcohol gedronken. Enkele spullen bleken uit het raam gegooid, wat kan duiden op een diefstal. Een woordvoerder sluit niet uit dat de dood een zelfmoord was.

De Franse president Nicolas Sarkozy, die Descoings had gevraagd om een rapport over scholen, prees de buitengewone carrière van zijn landgenoot. ''Descoings heeft meer dan ieder ander van zijn generatie bijgedragen aan het prestige van het Franse hoger onderwijs'', zei de president.


Grotere kaart weergeven Het Michelangelo hotel ligt ten zuiden van Central Park en ten noorden van Times Square op de 51st street

Richard Descoings overleden