AMSTERDAM - Bij luchtaanvallen op schuilplaatsen van Al-Qaida in Al-Rahha, in de zuidelijke Jemenitische provincie Lahj, zijn in drie dagen tijd 43 opstandelingen om het leven gekomen. 

Dat hebben bronnen bij het Jemenitische leger dinsdag gezegd. Het leger heeft met de bombardementen de controle over een strategische toegangsweg naar het zuiden heroverd.

Het leger opende het offensief in de bergachtige regio rondom Al-Rahha, een strategisch belangrijk gebied dat het zuiden van Jemen verbindt met de noordelijke steden, geopend nadat legerbases tot tweemaal toe waren aangevallen door Al-Qaidastrijders.

Chaos

Het leger wil niet alleen het gebied rondom Al-Rahha weer in handen krijgen, maar ook een aantal steden in de provincies Aden en Abyan heroveren op Al-Qaida. De terreurorganisatie heeft gebruik gemaakt van de chaos in het land om de steden in te nemen.

Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland wordt gezien als de gevaarlijkste tak van Al-Qaida. In februari eiste de organisatie de verantwoordelijkheid op voor een aanval op een legerbasis in het zuiden van Jemen. Daarbij werden tweehonderd militairen gedood.