BERLIJN - Een 18-jarige man heeft bekend dat hij vorige week in het Duitse Emden, net over de grens bij Delfzijl, het 11-jarige meisje Lena heeft omgebracht.

Dat maakte de politie zondag bekend. De 18-jarige werd zaterdag gearresteerd. De verdenking was gebaseerd op DNA-onderzoek.

Hij heeft Lena misbruikt en zou ook voor een ander zedenmisdrijf in de omgeving van Emden verantwoordelijk zijn geweest, aldus een woordvoerder. De politie liet maandag al weten op zoek te zijn naar een verdachte met een ''seksueel motief''.

Lena werd vorige week zaterdagavond vermoord in een parkeergarage. Ze had daarvoor met een vriendje eenden gevoerd en een bioscoop bezocht. Toen ze niet thuiskwam, gingen haar ouders op zoek. Een parkeerwacht vond haar lichaam bij een nooduitgang, badend in het bloed.

De politie pakte afgelopen week ook een 17-jarige jongen op, maar die werd vrijdag weer vrijgelaten omdat hij niet de dader kon zijn. De onschuldige jongen is na bedreigingen Emden ontvlucht. Op internet werd ertoe opgeroepen hem te lynchen.