ARUBA - De marinier die is opgepakt op Aruba omdat hij de auto bestuurde tijdens een dodelijk ongeluk op 9 maart, wordt ervan verdacht ,,uiterst onveilig en onder invloed van alcohol'' te hebben gereden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba vrijdag laten weten. Het Openbaar Ministerie ging nog niet eerder in op de zaak. Bij het ongeval verongelukten twee van zijn collega's (19 en 24).

Volgens het OM haalde hij vermoedelijk in waar dat verboden is, met mogelijk te hoge snelheid. Bovendien reed hij zonder verzekering en met onjuiste kentekenplaten, aldus het OM.

Woensdag werd duidelijk dat het voorarrest van de Nederlander (23) met 90 dagen is verlengd.

Moordenaars

De Nederlandse advocaat van zijn familie, Michael Ruperti, deed toen zijn beklag tegen het ANP over de omstandigheden waaronder zijn cliënt wordt vastgehouden. Volgens Ruperti wordt de marinier te hard aangepakt en zit hij onder erbarmelijke omstandigheden vast.

''Met vier man op één cel tussen drugscriminelen en moordenaars. Hij krijgt slecht te eten en is flink afgevallen'', zo zei hij.

Het OM zei vrijdag dat de man een cel deelt met twee andere gedetineerden en dat hij ''adequate verzorging wat betreft maaltijden, medische verzorging en geestelijke bijstand'' krijgt.