PARIJS - Het is onduidelijk of terreurverdachte Mohamed Merah nog in leven is.

De politie heeft de gehele nacht geen contact gehad met de verdachte van een reeks aanslagen, die zich al meer dan een dag heeft verschanst in een woning in de Zuid-Franse stad Toulouse.

Persbureau Reuters meldt dat er drie luide explosies bij het appartement van de schutter gehoord zijn. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte de politie al enkele explosies bij het complex. De verdachte reageerde niet.

Vreemd

De verdachte van drie dodelijke aanslagen in Frankrijk heeft eerder te kennen gegeven "met wapens in de hand" te willen sterven'.

Dat zegt de Franse minister van binnenlandse zaken Claude Guéant donderdag op RTL Radio.

Guéant zei het ''heel vreemd'' te vinden dat Merah niet reageerde, toen de politie in de nacht van woensdag op donderdag explosies bij het wooncomplex veroorzaakte om Merah verder uit te putten.

Het blijft volgens Guéant het doel de verdachte ongedeerd in handen te krijgen, zodat hij zich in een proces kan verantwoorden.

De verdachte is de 23-jarige Mohamed Merah, een Fransman van Algerijnse afkomst. Hij zou maandag drie kinderen en een leraar hebben doodgeschoten bij een joodse school in Toulouse.

Regio

Hij zit waarschijnlijk ook achter twee schietpartijen in dezelfde regio vorige week. Daarbij kwamen drie militairen om het leven.

Guéant zei woensdagochtend nog dat de politie er alles aan doet om Merah levend in handen te krijgen. We willen hem levend, dat is absoluut noodzakelijk voor ons", aldus de minister.

Volg de berichten op Twitter via NUlive

Inval appartement schutter Toulouse