NEW YORK - De Syrische dictator Bashar al-Assad verwerpt de voorstellen die de internationale gezant Kofi Annan heeft gedaan om het geweld in het land te beëindigen.

Dat hebben drie bronnen rond de Amerikaanse regering dinsdag tegen nieuwszender CNN gezegd.

Voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan onderhandelde afgelopen weekeinde namens de VN en de Arabische Liga met Assad.

De president van Syrië zou echter hebben geantwoord dat hij Annan niet erkent als vertegenwoordiger van de Liga en niets zal doen voordat de Syrische oppositie de wapens neerlegt.

Reactie Annan

Annan is niet tevreden met de reactie van het Syrische regime op de voorstellen die hij heeft gedaan om de crisis te beëindigen. Annan ''heeft vragen en zoekt antwoorden'', zei zijn woordvoerder in een korte verklaring.

Annans woordvoerder maakte niet duidelijk wat de Syrische reactie daarop was. Bronnen rond de Amerikaanse regering zeiden dinsdag dat het bewind de voorstellen heeft afgewezen. President Bashar al-Assad zou Annan niet erkennen als vertegenwoordiger.

Volgens de zegsman van Annan dringt de tijd: ''Gezien de ernstige en tragische situatie ter plekke moet iedereen realiseren dat tijd essentieel is. Deze crisis kan niet blijven duren.''

Lees alles over de onrust in het Midden-Oosten