BEIROET - De Syrische president Bashar Assad is vastberaden de opstand in zijn land de kop in te drukken, ondanks toenemende druk van de internationale gemeenschap.

Hij verklaarde dinsdag door te gaan met de strijd tegen het 'terrorisme' dat volgens hem steun krijgt van het buitenland.

"Het Syrische volk, dat in het verleden in staat was buitenlandse samenzweringen te vernietigen, heeft opnieuw bewezen in staat te zijn het land te verdedigen en een nieuw Syrië op te bouwen door hun vastberadenheid hervormingen na te streven terwijl tegelijkertijd de strijd wordt aangebonden met door het buitenland gesteund terrorisme", zei Assad volgens het Syrische staatspersbureau SANA.

Ondertussen richt het Syrische leger zich nu op de zuidelijke provincie Daraa. Het dorp Hirak werd onder vuur genomen en er braken gevechten uit tussen regeringstroepen en overgelopen militairen.

Volgens activisten voerde het leger tevens een aanval uit op een brug en een tunnel die worden gebruikt door gewonden en vluchtelingen om naar Libanon te ontsnappen.

Alles over de gebeurtenissen in Syrië