SYDNEY - Duizenden Australiërs in de stad Sydney en de deelstaat New South Wales moeten hun huizen verlaten vanwege overstromingen.

De afgelopen dagen viel op sommige plekken 200 millimeter regen. De autoriteiten hebben zaterdag 3500 mensen opdracht gegeven te evacueren.

Het grootste deel van de staat in het zuidoosten van het land kampt met overstromingen. Circa 75 procent van New South Wales wordt geteisterd door de zware regenval.

Regenval

Voor dit weekeinde is nog meer zware regenval voorspeld. ''Huizen zouden geïsoleerd kunnen worden of onder water komen te staan'', zei Murray Kear van de noodhulpdiensten in New South Wales.

Er wordt verwacht dat de Hawkesbury-Nepean Rivier zal stijgen tot 11 meter in de komende 48 uur. "Voor de laatste piek van deze omvang moeten we 20 tot 30 jaar terug", aldus Kear. Op beelden is te zien hoe de Warragamba Dam in Sydney overstroomd. Het is voor het eerst in 14 jaar dat dit gebeurt.

In de hele deelstaat zijn al circa 2300 mensen geïsoleerd geraakt door de watersnood. Ook Victoria, een andere zuidelijke deelstaat, en enkele steden in het noorden kampen met grote wateroverlast door de regen.

Overstroming Sydney