AMSTERDAM - Drie ontvoerde buitenlandse zeelieden van een Nederlands vrachtschip verkeren in goede gezondheid. Dat heeft de Nigeriaanse rebellengroep MEND vrijdag laten weten.

Een woordvoerder van MEND (Beweging voor de Emancipatie van de Nigerdelta) zei dat de rebellengroep en de ontvoerders contact hebben gehad. De ontvoerders zouden hebben aangeboden de zeelieden aan MEND over te dragen.

De zeelieden zijn twee Russen en een Filipijn. Ze werkten op het Nederlands vrachtschip Breiz Klipper dat dinsdag in de buurt van de Nigeriaanse havenstad Port Harcourt door piraten is aangevallen.

Volgens het Internationaal Maritiem Bureau (IMB) hadden alle bemanningsleden op het schip de Russische, Oekraïense of Filipijnse nationaliteit.

Bevestiging

De eigenaar van de Breiz Klipper, de Groningse rederij Seatrade, probeert een bevestiging te krijgen van de melding van MEND. ''We doen er alles aan om de bemanningsleden zo snel mogelijk vrij te krijgen. Dat heeft de hoogte prioriteit'', liet de rederij vrijdag weten.

De Breiz Klipper, die onderweg was van Ierland naar Port Harcourt in Nigeria met een lading ingevroren vis, ligt nu in de haven van Tema in Ghana.