ISTANBUL - Een bomexplosie bij het plaatselijke hoofdkwartier van de Turkse regeringspartij AKP heeft donderdag in Istanbul minstens tien politieagenten verwond.

Dat heeft het hoofd van de politie gezegd.

Volgens de politie gaat het om een bom die op afstand tot ontploffing werd gebracht. Dat gebeurde toen een busje met 21 agenten langs reed.

De gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht met relatief lichte verwondingen. Geen van hen verkeert in levensgevaar, zei politiechef Husyin Capkin.

'Aardbeving'

Door de ontploffing zijn veel ruiten aan diggelen van het partijbureau en het kantoor van de gelieerde ondernemersfederatie Müsiad. ''Het was een sterke explosie, als een aardbeving'', zei een ooggetuige. De politie onderzoekt de locatie. Brandweer en agenten hebben het gebied afgezet.

De aanslag is nog niet opgeëist. In het verleden werd bij aanslagen op politiebureaus en agenten met de beschuldigende vinger gewezen naar de Koerdische afscheidingsbeweging. Ook extreemlinkse en islamitische fundamentalisten plegen bomaanslagen.

In mei 2011 vielen acht gewonden toen een bom ontplofte bij een bushalte in Istanbul, de grootste Turkse stad. In september vielen drie doden door een bom in het centrum van hoofdstad Ankara.

Explosie bij hoofdkantoor Turkse AK-partij