VICTORIA - Het grote cruiseschip Costa Allegra, dat door een brand was stilgevallen in de Indische Oceaan, nadert woensdag langzaam het vasteland van de Seychellen.

Het schip, met ruim 1000 opvarenden, komt naar schatting donderdagochtend aan in de hoofdstad Victoria.

Het enorme schip, dat geen stroom of airco meer heeft, wordt met hooguit 11 kilometer per uur gesleept door de Franse tonijnvissersboot Trevignon. Door hoge golven is het tempo nog iets verlaagd, aldus een woordvoerder van de Duitse vestiging van de rederij Costa Crociere woensdag.

Costa Concordia

Een helikopter brengt de opvarenden woensdag brood en zaklantaarns. De meesten van de 636 passagiers en 413 bemanningsleden zijn Italianen, Fransen, Oostenrijkers en Zwitsers. Er zijn geen Nederlanders aan boord.

Het cruiseschip raakte maandag in problemen door een brand in de machinekamer. Daardoor vielen de stroom en de motor uit, op zeer grote afstand van de dichtstbijzijnde kust.

Het cruiseschip is van dezelfde rederij als van de Costa Concordia, die vorige maand bij Italië kapseisde. Rederij Costa Crociere, onderdeel van het Amerikaanse moederbedrijf Carnival Corportation (de grootste cruiserederij ter wereld), zegt dat de twee incidenten niet te vergelijken zijn. ''De twee gevallen zijn van een heel ander karakter.''