LONDEN - In Londen is in de vroege uren van dinsdag het Occupy-kamp ontruimd bij de St Paul's Cathedral in het hart van de stad. De activisten verzetten zich niet met geweld.

Een handjevol demonstranten ketende zich vast aan een houten constructie in het kamp. Ook werden enkele rookbommen ontstoken om de ontruiming te vertragen. Twintig van hen werden uiteindelijk gearresteerd.

Tientallen politieagenten zagen toe op de ontruiming door deurwaarders. Occupy London demonstreerde sinds 15 oktober bij de 17e eeuwse St Paul.

Van de ruim 150 tenten waren er maandag al veel verdwenen, nadat de activisten vorige week hun juridische strijd hadden verloren om te mogen blijven.

Terugkeren

Een van de activisten, George Barda, zei tegen de BBC dat de Occupy'ers ''in de nabije toekomst'' zullen terugkeren naar de St. Paul.

''Dit is niet het begin van het einde, maar het einde van het begin. Als de economische situatie verder verslechtert de komende jaren, zullen meer en meer mensen zich bij deze beweging aansluiten.''

Aanhangers van de Occupybeweging betogen tegen de uitwassen van het kapitalisme. De wereldwijde protesten begonnen op 17 september in New York onder de naam Occupy Wall Street.

Lees alles over Occupy

Occupy Londen ontruimd