ROME - Een Frans visserschip heeft het op de Indische Oceaan op drift geraakte cruiseschip Costa Allegra op sleeptouw genomen, meldde de kustwacht van de Seychellen dinsdag.

Het cruiseschip is van dezelfde rederij als de Costa Concordia, die in januari kapseisde bij Italië waarbij 32 mensen het leven verloren.

Het visserschip en de Italiaanse cruiseboot hebben koers gezet naar het eilandje Desroches. De passagiers gaan daar van boord. Ze worden daarna overgebracht naar de hoofdeilanden van de Seychellen.

Aan boord zijn 413 bemanningsleden en 636 passagiers. De passagiers komen uit 25 landen. Onder hen zijn 135 Italianen, 127 Fransen en 97 Oostenrijkers. Er zijn geen Nederlandse passagiers aanwezig.

Een helikopter van de Seychellen heeft dinsdag voedsel en satelliettelefoons afgeleverd op het hulpeloze Italiaanse cruiseschip Costa Allegra.

De Costa Allegra werd maandag getroffen door een brand in de machinekamer. De bemanning wist de brand onder controle te krijgen. Niemand raakte gewond maar het schip verloor zijn voortstuwing en zit zonder verlichting en airconditioning.

Losgeld

In de regio hebben Somalische piraten vaker buitenlandse schepen veroverd. Ze eisen dan miljoenen euro's losgeld voor de vrijlating van de opvarenden en teruggave van het schip. Om het schip te beschermen waren al negen Italiaanse mariniers aan boord.

De kustwacht van de Seychellen zei dat later op dinsdag twee sleepboten worden verwacht bij het gedupeerde schip. ''Ze zullen het schip te zijner tijd terug naar Port Victoria op de Seychellen slepen. Het krijgt een beschermingsescorte van de kustwacht van de Seychellen en de marine'', aldus de kustwacht.