BANGKOK - De Thaise politie heeft drie Iraniërs aangehouden en verhoord in verband met een mogelijk complot tegen Israëlische diplomaten in de hoofdstad Bangkok.

Dat heeft een Thaise politiechef maandag laten weten.

De drie zijn zondag aangehouden in een appartementencomplex in het oosten van Bangkok. Volgens Thaise media had een van de drie verdachten geregeld contact met twee Iraniërs die al langer vastzitten wegens vermeende betrokkenheid bij de mogelijke samenzwering tegen de Israëliërs.

De twee andere Iraniërs die zondag zijn aangehouden, zijn een koppel. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden dat ze bij het mogelijke complot tegen Israëlische diplomaten waren betrokken.

Diplomaten

Bangkok werd half februari opgeschrikt door een reeks explosies. De Thaise politie denkt dat Iraniërs achter de ontploffingen zaten. Ze zouden Israëlische diplomaten in Thailand hebben willen treffen, onder wie de ambassadeur.

Bij de explosies raakte één van de Iraniërs zijn benen kwijt. Hij zit vast. Later is in Maleisië nog een andere verdachte Iraniër aangehouden. De Thaise autoriteiten hebben tegen twee andere Iraniërs arrestatiebevelen uitgevaardigd.

Iran heeft ontkend dat het achter de terreuracties zit. Het regime in Teheran heeft hulp aangeboden bij het zoeken naar de verantwoordelijken voor de aanslag.