MOSKOU - Duizenden mensen hebben zondag een 16 kilometer lange menselijke keten gevormd. Ze 'omsingelden' het centrum van Moskou uit protest tegen de Russische premier Vladimir Poetin.

Volgens de organisatie waren er ongeveer 34 duizend mensen nodig om de menselijke keten rond het centrum te completeren. Het lijkt erop dat dit gelukt is.

Niet alleen tegenstanders van Poetin waren op de been, ook zijn aanhangers waren vertegenwoordigd. Ze droegen borden in de vorm van een hart om hun nek waarop stond: 'Poetin houdt van iedereen'.

Feestelijk

De sfeer van de betoging is feestelijk: veel mensen zwaaien naar passanten, auto's toeteren om de demonstranten te steunen.

Veel demonstranten dragen witte linten, een symbool van de grootste oppositieprotesten in Rusland sinds Poetin 12 jaar geleden aan de macht kwam.

''Ik weet niet of deze betoging resultaat zal hebben, maar ik ben gekomen om de regering te laten zien dat er veel van ons zijn'', aldus Nikolai Chekalin, een 66-jarige wetenschapper die aan de betoging meedoet.

Poetin, die van 2000 tot 2008 president was, heeft zich kandidaat gesteld voor een derde termijn als president. Naar verwachting wint hij de verkiezingen zonder al te veel moeite. Desondanks heeft zijn imago een flinke deuk opgelopen door een golf van protest tegen zijn deelname.

Protest tegen Poetin