KABUL - Een Afghaanse politieagent is waarschijnlijk de dader van de moorden op twee Amerikaanse militairen op het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kabul zaterdag.

Dat meldde een bron binnen de Afghaanse overheid zondag.

''Een politieagent die werkzaam was voor de inlichtingendienst van het ministerie, is verdwenen. De autoriteiten verdenken hem en zijn naar hem op zoek'', aldus de bron.

Volgens de lokale televisie gaat het om een 25-jarige man, die in Pakistan heeft gestudeerd. Hij begon in 2007 als chauffeur bij het ministerie, maar was inmiddels opgeklommen.

Gearresteerd

Volgens de BBC zijn familieleden van de man in Kabul gearresteerd en is zijn woning in de noordwestelijke provincie Parwan gedurende de nacht doorzocht.

De Amerikanen werkten namens de internationale troepenmacht ISAF als adviseurs op het zwaar beveiligde departement. ISAF besloot na de schietpartij alle stafleden terug te trekken uit Afghaanse ministeries.

De radicaalislamitische Talibanbeweging heeft de verantwoordelijkheid voor de moorden opgeëist. Het zou gaan om een wraakactie voor het verbranden van korans door Amerikaanse militairen.