AMSTERDAM – In Amerika is een 9-jarig meisje overleden nadat ze door haar grootmoeder gedwongen werd om drie uur lang rondjes te rennen om het huis.

De reden van haar straf was dat ze loog over het eten van een chocoladereep. Het meisje, Savannah Hardin, kreeg een beroerte wegens zuurstofgebrek en stierf enkele dagen later.

De grootmoeder en stiefmoeder zijn aangehouden op verdenking van moord, schrijft CBS News donderdag.

Ooggetuigen zagen hoe het meisje onafgebroken om het huis rende. "Haar was verteld om te rennen en moest dit drie uur lang onafgebroken doen", zegt Roger Simpson, een ooggetuige.

"Ik zag haar rennen, maar had er niet bij stil gestaan hoe iemand daar aan kan sterven." De stiefmoeder van Savannah, de 27-jarige Jessica Mae Hardin, belde vervolgens met de politie met de boodschap dat het meisje een beroerte had gekregen en nergens meer op reageerde.

Liegen

De politie zegt dat ze hebben vernomen dat het meisje de straf had gekregen nadat ze tegenover haar oma had gelogen over het eten van een chocoladereep. Momenteel wordt er nog onderzocht of Savannah fysiek of verbaal gedwongen werd om te rennen.