LILLE - Dominique Strauss-Kahn, de voormalige chef van het Internationaal Monetair Fonds, is woensdag weer op vrije voeten gesteld.

Hij werd twee dagen lang op een politiebureau in Lille ondervraagd over een netwerk dat seksfeesten organiseerde in luxehotels in Frankrijk, België en andere landen.

Volgende maand wordt DSK weer opgeroepen door drie rechters die dan bepalen of er voldoende bewijs is om aanklachten tegen hem in te dienen.

In het onderzoek heeft de politie prostituees verhoord die zeggen dat zij in 2010 en 2011 seks met Strauss-Kahn hebben gehad in een hotel en een restaurant in Parijs en in Washington. DSK woonde in de Amerikaanse hoofdstad toen hij nog hoofd was van het Internationaal Monetair Fonds.

Hotelkamermeisje

Het is niet voor het eerst dat de naam van Strauss-Kahn wordt genoemd in een seksaffaire. De beschuldigingen van een hotelkamermeisje in New York, dat de 62-jarige IMF-directeur haar had gedwongen tot orale seks, leidden tot een internationaal schandaal waardoor hij zijn functie bij het IMF en zijn ambities om de presidentskandidaat van de Franse socialistische partij te worden moest opgegeven.

Ook deed een Franse schrijfster aangifte van een poging tot verkrachting. In geen van beide zaken kwam het tot strafrechtelijke vervolging; in de New-Yorkse affaire waren er twijfels over de betrouwbaarheid van de aangeefster, de Franse zaak was verjaard.

Strauss-Kahn weer vrij