GIGLIO PORTO - Duikers hebben woensdag nog acht lichamen aangetroffen in het wrak van het cruiseschip Costa Concordia. Onder de stoffelijke overschotten is dat van een 5-jarig Italiaans meisje.

Ze worden geborgen, meldden de plaatselijke autoriteiten. Dat kan als gevolg van de moeilijke omstandigheden, zoals het slechte weer, nog enige tijd duren.

Italiaanse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar nog eens zeven betrokkenen bij het ongeluk. Onder hen zijn topmannen van de rederij Costa Crociere, die eigenaar is van het schip.

Doodslag

Het gaat om vier leidinggevenden op de Costa Concordia en drie topmannen van rederij Costa Crociere, een van de grootste exploitanten van cruiseschepen in Europa.

Ze kunnen worden aangeklaagd voor doodslag, het veroorzaken van schipbreuk en het niet-communiceren met de maritieme autoriteiten.

Schettino

De Costa Concordia kapseisde in januari vlak bij het eilandje Isola del Giglio. Tegen kapitein Francesco Schettino en eerste officier Ciro Ambrosio loopt al een onderzoek. Zij worden verdacht van doodslag, het veroorzaken van schipbreuk en het verlaten van het schip, voordat alle passagiers waren geëvacueerd.

De Costa Concordia had meer dan 4200 mensen aan boord. Waarschijnlijk zijn 32 mensen omgekomen. Een aantal vermisten is nog altijd niet terecht.