ADDU - De voormalie president van de Malediven, Mohammed Nasheed, wacht een arrestatie.

Dat verklaren regeringsbronnen, meldden verschillende media.

De staatsgreep op de Malediven heeft anarchie veroorzaakt in Addu, de tweede stad van het eilandenparadijs in de Indische Oceaan.

De politie en het leger hebben zich teruggetrokken uit de stad en concentreren zich nu op de beveiliging van het vliegveld.

Huwelijksreis

Dat meldde de burgemeester van Addu donderdag. De luchthaven is van groot belang voor de economie van de Malediven. Grote aantallen vakantiegangers arriveren hier na een tussenstop op de internationale luchthaven bij de hoofdstad Malé voor hun huwelijksreis.

Dinsdag legde president Mohammed Nasheed zijn functie neer na een muiterij van de politie. Een dag later werd hij in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij tijdens een demonstratie was geslagen door agenten.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt ''niet-essentiële reizen'' af naar het hoofdeiland Malé met uitzondering van het vliegveld Malé International Airport. Bij reizen naar de overige delen van de Malediven krijgen Nederlanders het advies ''waakzaamheid te betrachten en demonstraties en samenscholingen te mijden''.

Amnesty

Amnesty is zeer verontrust over de ontwikkelingen in de Maldiven. De organisatie riep de regering van Hassan op de aanvallen te onderzoeken en de vrijheid van meningsuiting in het eilandrijk te waarborgen.